Cum am ajuns la Mocanita?

Totul a inceput intr-o toamna racoroasa de octombrie in 2014. Atunci a inceput Cristi sa imi povesteasca despre Mocanita si ce traseu frumos e si daca vreau sa vin la o plimbare.Amintirile sunt foarte vagi legate de mocanita, insa pastrez una de cand un unchi de-ai mei m-a dus cu “trenul mic” si se cobora sa imi aduca mere din livezile de pe marginea caii ferate. Probabil a fost prima si singura data, cine stie?! Ceea ce stiu e ca mi-a ramas impregnata bine in minte insa nu as stii sa spun despre ce a fost vorba.

Anii au trecut, sa tot fie vreo 25 de ani de la aceea intamplare si am revenit iarasi pe traseu. Imi amintesc si acum ca erau 10 grade afara si cum vagoanele erau deschise, in acele momente resimteam multe drage cu minus. A fost o experienta foarte frumoasa care nu prevestea ceea ce o sa urmeze.

La inceputul anul 2015, Cristi m-a rugat sa il ajut cu promovarea plimbarilor din primavara acelui an. Am raspuns fara ezitare la acesta rugaminte si am inceput sa promovam primele plimbari. 

Primavara a venit cu multe experiente frumoase si cu infiintarea Asociatiei Mocanita Transilvaniei. 

Am avut parte de multe momente de nebunie din care am invatat multe lucruri frumoase. La inceput am fost cativa oameni mai implicat insa pe parcurs ni s-au alaturat not mai multi oameni. Spre bucuria mea proiectul creste din ce in ce mai frumos si ma bucur sa vad ca aceasta munca de ani de zile da roade.

Daniel Oltean